1 Spinazie laten ontdooien, vocht er goed uitknijpen. Eieren loskloppen. Ricotta, spinazie, helft van geraspte kaas en bloem toevoegen. Mengsel op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper. Handen met bloem bestuiven en van spinaziemengsel balletjes vormen, doorsnede 2 cm. Gnocchiballetjes op schaal leggen, afdekken en in koelkast minimaal 30 min. laten opstijven.
2 In grote pan water met zout aan de kook brengen. Gedeelte van gnocchi in kokend water laten glijden en in 4-5 min. gaarkoken (de balletjes komen dan boven drijven). Gnocchi met schuimspaan uit pan scheppen en in afgesloten schaal warmhouden. In 2-3 porties rest van gnocchi bereiden. Intussen in pannetje op laag vuur boter smelten, de boter mag niet kleuren. Gnocchi over vier voorverwarmde borden verdelen. Gesmolten boter erover schenken en rest van geraspte kaas erover strooien.
Gnocchi met spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)