1 Aardappelen in de schil in ca. 20 min. gaar koken. Asperges goed schillen, houtachtige uiteinden eraf snijden. Asperges in ca. 15 min. gaar koken in gezouten water. In vergiet laten uitlekken.
2 Intussen scampi ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Scampi pellen, aan rugzijde insnijden en darmkanaal (zwart streepje) verwijderen. Scampi droogdeppen en met zout en peper bestrooien.
3 Gare asperges en aardappels in vergiet laten uitlekken. Limoen raspen (1 theelepel), limoenen uitpersen. In kom dressing kloppen van helft van limoensap, 4 el olie, peper en zout. Asperges in dressing leggen. Aardappelen pellen en er 16 gelijkmatige plakjes van snijden. Met steekvormpje 16 rondjes uit aardappelplakjes steken.
4 Saus maken van sjalot, mayonaise, room, piccalilly, limoenrasp en rest van limoensap, mosterd, 3 el olie, peper en zout. Aardappelrondjes voorzichtig door saus mengen.
5 Brood licht roosteren in broodrooster, 4 rechthoeken van 12 x 4 cm uit sneetjes snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten en scampi op matig vuur in 5 min. gaar bakken, halverwege keren. Op elke scampi wat pesto scheppen. Aardappelplakjes tegen elkaar op vier borden leggen. Achtereenvolgens beleggen met scampi, slablaadjes, zuurdesemtoast en serranoham. Asperges uit dressing nemen en elk in 5 stukjes van oplopende grootte snijden. Borden garneren (zie foto) met aspergeplakjes, overgebleven dressing en pesto.
Scampi met asperges en serranoham is een recept van Albert Heijn