Gegrilde sardines met paprika

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's wassen, droogdeppen met keukenpapier en onder hete grill in ca. 15 minuten zwart laten blakeren, af en toe keren. Paprika's in plastic zak of afgedekte kom iets laten afkoelen. Intussen sardines bestrooien met zout en peper. Rooster van grill bekleden met bakpapier en invetten met olie. Sardines erop leggen. Sardines ca. 5 cm onder hete grill in ca. 6 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Intussen van paprika's met scherp mes schil eraf trekken en zaadjes en kroontjes verwijderen. Vruchtvlees in repen snijden. In kommetje olie en citroensap tot dressing kloppen. Peterselie erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Paprikarepen en uiringen op schaal leggen. Sardines erop leggen. Dressing erover sprenkelen.

Gegrilde sardines met paprika is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept