1 Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. Stoneleeks in ringetjes snijden. Mosterd met vork door boter prakken. Op werkvlak telkens vel bakpapier van 30 x 30 cm leggen. Mosselen en stoneleeks over midden van 8 vellen bakpapier verdelen. Daarop steeds 1/2 el mosterdboter leggen. Bestrooien met zout en peper en besprenkelen met sherry of wijn. Pakketjes dichtvouwen, randen dubbel omvouwen en eventueel vastzetten met nietje of paperclip. Pakketjes met vouwnaad naar boven op bakplaat leggen. Tot gebruik in koelkast bewaren.
2 Oven voorverwarmen op 200 °C. Pakketjes 10 min. in midden van oven zetten, tot mosselen gaar zijn. Pakketjes over acht diepe borden verdelen en aan tafel openen. Mosselen die niet zijn opengegaan, weggooien. Lekker met stokbrood, om in het mosselvocht te dopen.
Geurige mosselpakketjes is een recept van Albert Heijn