Brik met gamba-tonijnvulling

4
1u10 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Plakjes filodeeg in verpakking ca. 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien. Aardappel ongeschild in bodempje water in ca. 20 minuten gaar koken en laten afkoelen. Aardappel pellen en in fijne stukjes snijden. Gamba's pellen en in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Blad van peterselie fijn knippen. Kappertjes fijn hakken.
  • 2 In pan 1 dl olie verhitten, hierin ui en knoflook fruiten. Gamba, aardappel, peterselie en kappertjes en kurkuma toevoegen en geheel nog ca. 2 minuten zachtjes bakken. Pan van vuur nemen. Tonijn afgieten en door gambamengsel scheppen. Vulling op smaak brengen met zout, peper en harissa.
  • 3 Deeg uitvouwen. Met scherp mes 4 cm van lange kant van filodeeg snijden, zodat vierkante vellen van ca. 23 x 23 cm ontstaan. 1 filovel met eiwit bestrijken en op tweede vel leggen. Randen met eiwit bestrijken. Kwart van vulling in hoek scheppen. Met vingers halve maan van vulling vormen, met bolle kant aan hoekzijde.
  • 4 Telkens 1 eitje breken in holte van maanvorm, of ei splitsen en dooier op filodeeg leggen. filodeeg diagonaal over vulling vouwen en dichtdrukken. Afdekken met vochtige theedoek (om uitdroging te voorkomen). Zo nog 3 driehoeken (= brik) maken.
  • 5 In diepe koekenpan of braadpan flinke laag olie verhitten. Briks een voor een behoedzaam in hete olie laten glijden en aan beide zijden goudbruin bakken, voorzichtig omkeren. Brik op keukenpapier laten uitlekken en warmhouden. Intussen 'sokkeltjes' van citoenen snijden: onderkant eraf snijden en in de lengte diepe inkepingen maken. Op vier borden citroen zetten en warme brik in inkeping plaatsen. Aan tafel brik naar wens met citroensap besprenkelen.

Brik met gamba-tonijnvulling is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Courgetterolletjes met tonijn en vermout
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lasagnerolletjes met tonijnvulling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolwrap met tonijn, appel en wortel
15 min
Bekijk recept

Tom Yum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde tomaat met mozzarellamousse
Snack
Bekijk recept
Mme zsazsa’s nepbolognaisesaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brik met ei en verse tonijn
30 min-
Bekijk recept