1 Mosselen onder stromend water afspoelen. Mosselen die na een ferme tik niet dichtgaan en kapotte exemplaren verwijderen. Mosselen in grote pan leggen en afgedekt op hoog vuur in ca. 5-7 minuten verwarmen tot alle mosselen openstaan. Intussen saffraandraadjes ca. 5 minuten weken in bakje met 1/2 dl heet water. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Knoflook pellen en fijn snipperen. Mosselen met schuimspaan in kom scheppen en onder aluminiumfolie of in oven warm houden. Mosselvocht bewaren. In hapjespan boter smelten. Bosui en knoflook ca. 3-4 minuten heel zachtjes fruiten. Kerriepoeder even meefruiten. Chilipoeder, wijn en saffraan met vocht erdoor roeren. Mosselvocht toevoegen en alles op hoog vuur 2-3 minuten inkoken. Room erdoor roeren en saus nog ca. 1 minuut verwarmen. Mosselen over vier warme schaaltjes of diepe borden verdelen, saus erover schenken. Direct serveren.
Mosselen in saffraanroomsaus is een recept van Albert Heijn