1 Rozijnen in warm water ca. 20 minuten laten weken. Rijst in kokend water met wat zout in ca. 6 minuten net niet gaar koken. Ui pellen en snipperen. Peterselie en munt fijn hakken. Appels wassen en topjes eraf snijden. Met scherp mesje klokhuizen voorzichtig verwijderen en met klein lepeltje appels uithollen. Uitgeholde appels met citroensap besprenkelen. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en ui fruiten. Lamsgehakt toevoegen en rul bakken. Rozijnen en rijst afgieten en met pijnboompitten, kruidnagel, zout en peper door gehaktmengsel scheppen. Tweederde deel van peterselie en munt erdoor mengen. Gehaktmengsel voorzichtig in appels scheppen. Rest van boter in kleine klontjes over appels verdelen.
2 Appels in een kleine pan zetten en 2 1/2 dl water op appels schenken. Deksel op pan doen en water aan de kook brengen. Vuur lager draaien en suiker aan water toevoegen. Appels ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen tot ze zacht maar nog wel stevig zijn. Gevulde appels met schuimspaan uit pan nemen en op schaal zetten. Bestrooien met rest van munt en peterselie.
Gevulde appels met vlees is een recept van Albert Heijn