1 Bak het ontbijtspek in een anti-aanbakpan knapperig en laat op keukenpapier uitlekken. Snijd de broodjes in 12 lange, schuine plakken en bak ze in het spekvet bruin. Wrijf ze in met knoflook. Klop 1 1/2 eetlepel azijn met de mosterd, de honing en de walnootolie (combineert heerlijk met het zachte van de kropsla) tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Scheur de botersla in stukken en meng met de veldsla, de wortel en 2-3 eetlepels dressing en verdeel over 4 diepe borden. Breng 2 liter water met 1 eetlepel zout en de rest van de azijn tegen de kook aan. Breek de eieren voorzichtig boven een kopje (met hele dooier) en laat ze in het water glijden. Pocheer ze 3-4 minuten tot het wit gestold is. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op de salade. Breek de plakken spek in stukken en leg ze rond de eieren. Leg de croutons ernaast. Druppel de rest van de dressing over de salade.
Kropsla met gepocheerd ei is een recept van Albert Heijn