1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de paprika en tomaten in de ovenschaal en zet ca. 40 min. in de oven. Doe vervolgens de paprika 15 min. in een pan met de deksel erop of in een afgesloten plastic zak. Duw ondertussen de tomaten met een lepel door een zeef en vang het vocht en de puree op. De velletjes en achtergebleven pitjes worden niet gebruikt.
2 Bak het spek in een steelpan in 5 min. uit. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. op middelhoog vuur. Doe de tomaat erbij en laat op laag vuur nog 2 min. zachtjes doorkoken.
3 Verwijder het vel van de paprika, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van
05 x
05 cm (brunoise) en schep door de saus. Breng de saus op smaak met de suiker, worcestershire sauce, peper en zout. Laat afkoelen. Lekker bij een gegrilde hamburger, biefstuk of lamsvlees.
Smokey barbecuesaus is een recept van Albert Heijn