Smokey barbecuesaus

4
55 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de paprika en tomaten in de ovenschaal en zet ca. 40 min. in de oven. Doe vervolgens de paprika 15 min. in een pan met de deksel erop of in een afgesloten plastic zak. Duw ondertussen de tomaten met een lepel door een zeef en vang het vocht en de puree op. De velletjes en achtergebleven pitjes worden niet gebruikt.
  • 2 Bak het spek in een steelpan in 5 min. uit. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. op middelhoog vuur. Doe de tomaat erbij en laat op laag vuur nog 2 min. zachtjes doorkoken.
  • 3 Verwijder het vel van de paprika, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van
  • 05 x
  • 05 cm (brunoise) en schep door de saus. Breng de saus op smaak met de suiker, worcestershire sauce, peper en zout. Laat afkoelen. Lekker bij een gegrilde hamburger, biefstuk of lamsvlees.

Smokey barbecuesaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Dubbele cheeseburger met tomaat-ui-augurkrelish
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle EK-spies met oranjesalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapiaspiesen met komkommersalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Smokey barbecue wings
240 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstukspies met koolsalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bavette met smokey red chimichurri
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van gegrilde asperges & spinazie
Bekijk recept