Champignonroomsaus

4
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de vleesfond in een pan tegen de kook aan. Voeg de champignons toe aan de fond en laat 5 min. garen. Neem met een schuimspaan uit de pan en houd apart. Snijd de wortel in blokjes. Verhit de boter in een pan en voeg de sjalot, wortel, bleekselderij en de laurierblaadjes toe. Fruit 10 min. tot de groenten beginnen te kleuren. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa. Voeg de fond toe aan de groenten en verwarm al roerend tot een gebonden saus. Laat nog 2 min. zacht koken, blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Schenk de saus door een zeef. De groenten worden verder niet gebruikt. Voeg de slagroom en de champignons aan de saus toe en warm nog even door op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Champignonroomsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met champignonroomsaus en broccoli
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburgers met champignonroomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels met champignonroomsaus
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met champignonroomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met champignonroomsaus en broccoli
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburgers met champignonroomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels met champignonroomsaus
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasje met champignonroomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept