Andijvieschotel

4
45 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 ºC. Ovenschaal invetten. Rest van boter in klontjes snijden. Beschuit heel fijn verkruimelen. Andijvie schoonmaken, in brede repen snijden en wassen. In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten laten slinken. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Kaas in plakken schaven. Helft van andijvie met wat kookvocht in ovenschaal leggen. Andijvie beleggen met helft van ham en daarop helft van kaas leggen. Zo nog een laag maken van andijvie, ham en kaas. Beschuit en klontjes boter over ovenschotel verdelen. Schaal ca. 15 minuten in midden van oven zetten, tot kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin kleurt.

Andijvieschotel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-andijvieschotel van Ilona
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta-andijvieschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige andijvieschotel
0 min
Bekijk recept
Super Andijvieschotel Met Gehakt En Schimmelkaas
30-60 min -
Bekijk recept

Aardappel-andijvieschotel van Ilona
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta-andijvieschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige andijvieschotel
0 min
Bekijk recept
Super Andijvieschotel Met Gehakt En Schimmelkaas
30-60 min -
Bekijk recept