1 Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes van ca. 3 mm. Snijd de chorizo in plakjes, ui in ringen en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de chorizo 5 min. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan. Bak in het bakvet de ui, de knoflook en de aardappel op laag vuur in ca. 10 min. gaar. Klop de eieren los en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de chorizo toe. Verdeel het ei-chorizomengsel gelijkmatig over het uiaardappelmengsel.
2 Laat de tortilla op laag vuur ongeveer 6 min. garen tot de onderkant goudbruin is. Schud, zodra het ei een beetje gestold is, de pan regelmatig heen en weer. Leg een groot bord omgekeerd op de tortilla en keer de pan, zodat de tortilla op het bord blijft liggen. Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en laat nog 4 min. verder garen. Serveer warm of koud.
Aardappeltortilla met chorizo is een recept van Albert Heijn