Tuinbonen met spekjes en tijm

4
15 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.
  • 2 Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe. Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tuinbonen met spekjes en tijm is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met knolselderij-aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ribkarbonade met tagliatelle en tuinbonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept