1 Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik in ruim water met citroensap bewaren. Ui pellen en snipperen. Sinaasappel goed schoonboenen en ca. 3/4 deel van schil eraf raspen. Sinaasappel halveren en uitpersen.
2 In grote pan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knolselderij uit water halen en met spek ca. 2 minuten al omscheppend meebakken. Erdoor roeren: sinaasappelsap, 3/4 deel van sinaasappelrasp, mosterd en scheutje water. Selderij afgedekt in ca. 20 minuten zachtjes gaar stoven.Intussen peterselie fijn knippen. Peterselie, rest van geraspte schil en crème fraîche door knolselderij roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met kip of braadworst en gebakken aardappels.
Knolselderij met sinaasappel en spek is een recept van Albert Heijn