Biefstuk met soja, peper en gember

4
10 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe 25 g boter in de pan zodra deze heet is. Wacht tot het schuim van de boter verdwijnt en leg de biefstukken in de pan. Voeg na 1 min. de rest van de boter toe.
  • 2 Houd de biefstukken in beweging. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Haal de biefstukken uit de pan en laat op een (warm) bord 5 min. rusten onder een deksel.
  • 3 Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Rasp de gember. Roer de peper, gember en sesamolie door de sojasaus. Snijd de biefstukken in plakjes van ½ cm. Leg ze dakpansgewijs op een bord en schep de saus erover. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.

Biefstuk met soja, peper en gember is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept