1 Bak het spek 4 min. in een droge koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de ui in het vet 2 min. Week ondertussen het brood 2 min. in 150 ml water. Knijp uit, doe in een kom en voeg het gehakt toe. Voeg het spek, de ui, het ei en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door.
2 Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Bak op laag vuur in 20 min. gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan. Strooi het zakje jus en 150 ml water in de pan en breng aan de kook. Serveer de jus bij de ballen. Lekker met Griekse bonen en romige aardappel-preipuree (recepten elders op ah.nl/recepten).
Gehaktbal, spek & jus is een recept van Albert Heijn