Gestoomde spitskoolrolletjes

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in de pan ruim water aan de kook. Snijd de dikke stronk van de kool en maak de bladeren los. Leg de bladeren (eventueel in gedeelten) in het stoommandje en hang deze boven het kokende water. Stoom de bladeren, afgedekt, ca. 3 min. tot ze soepel zijn.
  • 2 Snijd de parmaham heel fijn. Verhit de olie in een steelpan en bak de parmaham heel zachtjes iets uit. Voeg de knoflook en naar smaak chilipeper toe en fruit alles nog 2 min. heel zachtjes.
  • 3 Laat de bladeren op een schone theedoek uitlekken. Spreid 8 bladeren uit, bestrijk ze dun met de geurige olie met stukjes ham. Leg hierop nog een blad spitskool en bestrijk dit ook met de olie. Vouw de zijkanten iets naar binnen en rol de bladeren losjes tot pakketjes op. Leg deze in het stoommandje.
  • 4 Breng het water weer aan de kook, hang het stoommandje erboven en zet de deksel erop. Stoom de spitskoolrolletjes nog 5 minuten.

Gestoomde spitskoolrolletjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde spitskoolrolletjes
Bekijk recept
Sarma Op Sloveense Manier
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept