1 Spinazie (in magnetron) ontdooien. In zeef laten uitlekken en met bolle kant van lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
2 Oven met bakplaat erin voorverwarmen op 200 °C. Soufflévorm met 1 el boter invetten. Wand en bodem met paneermeel bedekken. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer tot stijve pieken kloppen. In steelpan rest van boter en ansjovisfilets laten smelten. Bloem 1 min. meebakken. Melk in gedeelten erdoor roeren en verwarmen tot dikke, gladde saus ontstaat. Spinazie toevoegen en saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Van vuur dooiers een voor een door saus kloppen. Beetje eiwit door spinaziemengsel roeren, rest van eiwitschuim luchtig erdoor spatelen. Mengsel in vorm schenken en kaas erover strooien. Soufflé in ca. 30 min. laten rijzen en gaar bakken. Oven tussentijds niet openen, na 10 min. oventemperatuur verlagen naar 175 °C. Soufflé direct uit oven serveren.
Spinaziesoufflé met ansjovis is een recept van Albert Heijn