Spinaziesoufflé met ansjovis

4
45 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spinazie (in magnetron) ontdooien. In zeef laten uitlekken en met bolle kant van lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
  • 2 Oven met bakplaat erin voorverwarmen op 200 °C. Soufflévorm met 1 el boter invetten. Wand en bodem met paneermeel bedekken. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer tot stijve pieken kloppen. In steelpan rest van boter en ansjovisfilets laten smelten. Bloem 1 min. meebakken. Melk in gedeelten erdoor roeren en verwarmen tot dikke, gladde saus ontstaat. Spinazie toevoegen en saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Van vuur dooiers een voor een door saus kloppen. Beetje eiwit door spinaziemengsel roeren, rest van eiwitschuim luchtig erdoor spatelen. Mengsel in vorm schenken en kaas erover strooien. Soufflé in ca. 30 min. laten rijzen en gaar bakken. Oven tussentijds niet openen, na 10 min. oventemperatuur verlagen naar 175 °C. Soufflé direct uit oven serveren.

Spinaziesoufflé met ansjovis is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinaziesouffle
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Spinaziesoufflé
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet pur met roquefortsaus en spinaziesoufflé.
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept