Pittige ananassalade met tamarinde

4
20 min -
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Onder- en bovenkant van ananas snijden. Ananas rechtop op snijplank zetten, van bovenaf schil in repen eraf snijden en bruine pitjes wegsnijden. Ananas in de lengte in vieren snijden, van elk kwart harde binnenkant verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden. Komkommer schillen, in de lengte halveren en zaadlijsten met behulp van lepeltje verwijderen. Komkommer in kleine stukjes snijden. Appelsschillen en in blokjes snijden. Intussen in pannetje tamarinde, trassi, basterdsuiker en rode peper met 100 ml water al roerende aan de kook brengen en 1 min. op laag vuur koken tot tamarinde, trassi en suiker zijn opgelost. Ananas, komkommer en appel in kom doen en warm tamarindemengsel erdoor scheppen. Pinda's erover strooien. Lekker met tempura van kipfilet en shii-take (zie elders op deze site).

Pittige ananassalade met tamarinde is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kering van oma Vonny
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Pad thai
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise sperziebonenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van kipfilet en shii-take
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept