Basisrecept Thaise rode curry

4
15 min -
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Blaadjes van koriander plukken. Gemberwortel schillen, sjalot en knoflook pellen. Korianderstelen, gemberwortel, sjalot en knoflook grofsnijden. Buitenste stugge blad van citroengras verwijderen en zachte binnenste in ringetjes snijden. Naar keuze scherpe zaadjes uit pepers verwijderen en pepers fijnsnijden. Gesneden ingrediënten in hakmachine scheppen en fijnhakken, door machine tweemaal in te drukken. Mengsel met spatel van wand schrapen, in machine verdelen en machine nog tweemaal indrukken. Trassie, komijn en laos toevoegen en machine nog 5 sec. indrukken. Machine openen, met spatel mengsel van wand schrapen en opnieuw in machine verdelen. Mengsel nog 5 sec. malen. Deze handeling herhalen tot kruidenpasta gladde structuur heeft. In koekenpan met antiaanbaklaag olie op matig vuur verwarmen. Kruidenpasta (= curry) toevoegen en 5 min. zachtjes bakken, tot geur vrijkomt. Curry laten afkoelen en pasta in 4 porties (elk voor 4 personen) verdeeld invriezen.

Basisrecept Thaise rode curry is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept