Basisrecept Indonesische boemboe (kruidenpasta)

4
15 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gemberwortel schillen en in stukjes snijden. Buitenste stugge blad van citroengras verwijderen en zachte binnenste in ringetjes snijden. Ui en knoflook pellen en grofsnijden. Ui, knoflook, citroengras en gember in hakmachine fijnhakken, door machine tweemaal in te drukken. Kruidenmengsel met spatel van wand schrapen, in machine verdelen en machine nog twee- tot driemaal indrukken. Sambal, cashewnoten, trassie, laos, koriander en basterdsuiker toevoegen en machine 5 sec. indrukken, met spatel mengsel van wand schrapen en opnieuw in machine verdelen. Olie toevoegen en machine indrukken tot boemboe smeuïg is. Boemboe in vier porties verdelen (elk voor 4 personen) en invriezen.

Basisrecept Indonesische boemboe (kruidenpasta) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendang van Cisca
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis masala met roodbaarsfilet
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept