1 Verhit de olie in een hapjespan, bak de sjalot in 5 min. glazig op middelhoog vuur. Voeg de kruiden en peper en zout naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen julienne. Verdeel de helft van de aardappeljulienne gelijkmatig over de bodem van de met boter ingevette ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Beleg daarna met de sjalot en de ansjovisfilets. Verdeel de rest van de aardappeljulienne erover en bestrooi weer met peper en zout. Schenk de room en de melk erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie, plaats deze in het midden van de oven en bak de aardappelschotel in 40 min. gaar. Verwijder de folie, zet de grill aan en gril de bovenkant van het gerechtin ca. 5 min. goudbruin. Lekker bij gevogelte of gegrild rundvlees met een groene salade.
Aardappeljulienne met sjalot en ansjovis is een recept van Albert Heijn