1 Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika's wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Cherrytomaatjes wassen. Sperziebonen en asperges wassen, schoonmaken en in stukjes van 5 cm snijden. In steelpan met ca. 5 dl kokend water kippenbouillonblokje en saffraan oplossen. In pan 50 g boter verhitten en hierin ui ca. 2 minuten fruiten, rijst toevoegen en ca. 2 minuten meebakken tot rijstkorrels doorzichtig zijn. Sperziebonen, asperges, paprika en warme bouillon aan rijst toevoegen en deze in ca. 20 minuten gaarkoken tot alle vloeistof is opgenomen. Spinazie en tomaat voorzichtig door warme rijst scheppen en rijst ca. 15 minuten laten afkoelen.
2 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
4 Bakvorm invetten met boter. Kaas raspen. In kom eieren, 50 g Manchego en crème fraîche loskloppen en door rijstmengsel scheppen. Rijstmengsel in vorm scheppen en gladstrijken. Rest van Manchego en boter in klontjes over taartje verdelen. Taartje van groentepaella ca. 25 minuten in oven bakken.
Taartje van groentepaella is een recept van Albert Heijn