Witte rijst met sherry en pijnboompitten

4
40 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In droge koekenpan pijnboompitten onder regelmatig schudden goudbruin roosteren. Pijnboompitten op bord scheppen en laten afkoelen. Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • 2 In ruime pan olie verhitten en ui en knoflook op laag vuur in ca. 3 minuten glazig bakken. Bouillontabletten, 9 dl water en sherry toevoegen en geheel aan de kook brengen. Rijst erdoor roeren en ca. 30 minuten koken tot vocht bijna verdampt en rijst zacht is, regelmatig omscheppen.Intussen peterselie heel fijnhakken. Pijnboompitten en peterselie door rijst mengen.

Witte rijst met sherry en pijnboompitten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept