1 In pan 4 dl water met bouillontablet aan de kook brengen, bouillontablet al roerend oplossen. In pan 2 eetlepels olijfolie verhitten. Rijstkorrels al omscheppend bakken tot ze omhuld zijn met laagje olie. Bouillon toevoegen en rijst in ca. 20 minuten zachtjes gaar koken. Intussen in droge koekenpan pijnboompitten of amandelschaafsel goudbruin roosteren. Bleekselderij met dunschiller schillen en in dunne plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Paprika afgieten en in reepjes snijden. Bleekselderij, uiringetjes en paprika voorzichtig door gare rijst scheppen. Rijst laten afkoelen.
2 In slaschaal citroensap, rest van olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Rijst en pijnboompitten er luchtig doorscheppen.
Rijstsalade met geroosterde paprika is een recept van Albert Heijn