Rijstsalade met geroosterde paprika

6
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan 4 dl water met bouillontablet aan de kook brengen, bouillontablet al roerend oplossen. In pan 2 eetlepels olijfolie verhitten. Rijstkorrels al omscheppend bakken tot ze omhuld zijn met laagje olie. Bouillon toevoegen en rijst in ca. 20 minuten zachtjes gaar koken. Intussen in droge koekenpan pijnboompitten of amandelschaafsel goudbruin roosteren. Bleekselderij met dunschiller schillen en in dunne plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Paprika afgieten en in reepjes snijden. Bleekselderij, uiringetjes en paprika voorzichtig door gare rijst scheppen. Rijst laten afkoelen.
  • 2 In slaschaal citroensap, rest van olijfolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Rijst en pijnboompitten er luchtig doorscheppen.

Rijstsalade met geroosterde paprika is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept