Oosterse kipsalade

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de sambal met 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie. Wrijf de kipfilethaasjes hiermee in en marineer ze 5 minuten. Kook de peultjes en de bospeen 3 minuten in ruim water met zout. Spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken. Rooster de kipfilets in een grillpan in 8-10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen op een bordje. Rasp de groene schil van de lime en pers de vrucht uit. Roer het sap met 1 eetlepel sojasaus, 3 eetlepels sesamolie, de limoenrasp en zout en peper naar smaak tot een dressing. Maak de slablaadjes los van de kroppen en verdeel ze over 4 borden. Verdeel de peultjes, bospeen en bosui erover en besprenkel met de dressing. Leg de kipfilethaasjes erop en bestrooi met de sesamzaadjes.

Oosterse kipsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof-kipsalade
20 min
Bekijk recept
Meergranenwraps met kipsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept