1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de helft van de sinaasappel schoon, rasp er 1 tl oranje schil (per 4 personen) af en pers de vrucht uit. Snijd van de rest van de sinaasappel de schil dik tot op het vruchtvlees eraf en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit.
2 Breng de bouillon met de boter en de honing aan de kook. Doe de couscous in de ovenschaal en schenk de honingbouillon erbij. Roer daarna het sinaasappelsap en de olie erdoor, schep alles om en laat de couscous in de oven in 10-15 min. gaar worden.
3 Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat ze even afkoelen. Snijd de peterselie fijn. Schep de geroosterde amandelen, stukjes sinaasappel en peterselie door de couscous en breng het eventueel op smaak met peper. Rangschik de blaadjes sla op een schaal en schep de couscoussalade hierop. Serveer warm of koud.
Couscoussalade met noten is een recept van Albert Heijn