Chinese loempia

10
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bewaar het filodeeg tot gebruik onder een vochtige theedoek. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schep de kipfiletreepjes om met de sojasaus, knoflook en gember en laat minstens 15 min. staan.
  • 2 Schrap de winterpeen. Snijd hem in stukken van ca. 5 cm en daarna in de lengte in dunne plakken. Snijd vervolgens de plakken in de lengte in dunne reepjes. Klop het ei los. Vouw de vellen filodeeg dubbel. Leg in de linker bovenhoeken van het filodeeg, een paar kipreepjes, wat wortel en taugé over een breedte van 8 cm. Rol het deeg een stukje op. Bestrijk het onbedekte deeg met het ei.
  • 3 Vouw dan eerst de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg daarna, over de vulling heen, verder op. Maak de rest van de loempia's op dezelfde manier.
  • 4 Verhit ondertussen het frituurvet tot 175 °C. Frituur de loempia's met 3-4 tegelijk in 5-6 min. goudbruin en gaar.

Chinese loempia is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sesambol gehakt & zoete pannenkoek
10 min
Bekijk recept
Knapperige visloempia's
25 min-
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept