1 Kook de bloemkool in 6-8 minuten in 100 ml bouillon met de slagroom zachtjes gaar. Kook in een andere pan de bietjes 5 minuten in 200 ml bouillon. Kook in een derde pan de spinazie 2-3 minuten in de resterende 200 ml bouillon. Week in de tussentijd de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Neem de groenten van het vuur en pureer ze elk afzonderlijk met de staafmixer of in de keukenmachine. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los in elke warme groentepuree 3 blaadjes al roerend op. Breng de bloemkool-, bieten- en spinaziepuree op smaak met zout en (versgemalen) peper en schenk de puree in de vormpjes. Zet de groentegeleitjes minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. De groentegeleitjes hoeven hiervoor niet helemaal af te koelen. Houd voor het serveren de vormpjes kort in een bodempje warm water, keer ze om en stort de groentegeleitjes er voorzichtig uit. Geef per persoon een bloemkool-, bieten- en spinaziegeleitje.
Gekleurde groentegeleitjes is een recept van Albert Heijn