Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel

4
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC.Boen de helft van de limoen schoon, rasp er 2 tl groene schil af en pers daarna alle limoenen uit. Breng de kippenbouillon met de limoenrasp, boter en de honing aan de kook. Doe de couscous in een ovenschaal, schenk de honingbouillon erbij en laat de couscous in 15-20 min. gaar worden. Neem de couscous uit de oven en laat hem even afkoelen.
  • 2 Snipper de sjalot en snijd de kruiden fijn. Schep de couscous om met het limoensap, de olie, sjalot en kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de granaatappel, knijp de helften uit boven een schaal en haal met een theelepeltje de laatste zaadjes eruit, niet de vliesjes. Besprenkel de couscoussalade met het granaatappelsap en strooi de granaatappelpitjes erover.

Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept
Biogarde met sinaasappel en kaneel
5 min
Bekijk recept
Salade met rode biet geitenkaas
25 min - 4 personen - Voorgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept