1 Maak met de punt van een scherp mes om de 2 cm inkepingen in de kipfilets. Ris de naalden van de takjes rozemarijn. Snijd met een scherp mes flinterdunne plakjes van de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd 2 tenen knoflook in plakjes. Vul de inkepingen van de kipfilets met rozemarijn, citroenschil en plakjes knoflook. Bestrooi de filets met peper en zout. Leg ze in het aluminium bakje en besprenkel ze met het citroensap en de olie. Laat ca. 30 min. marineren.
2 Steek ondertussen de barbecue aan. Pers de rest van de knoflook en meng deze met de mayonaise (aioli). Zet het bakje met kip op de hete barbecue en gaar 15 min. Neem de kip uit het bakje, leg op de barbecue en gril nog ca. 5 min. Keer regelmatig. Serveer met de aioli.
Rozemarijnkip met aioli is een recept van Albert Heijn