1 Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwijder het elastiek dat de poten bijeenhoudt. Breng een grote pan aan de kook en dompel de kip 3 min. in het kokende water. Laat uitlekken en dep droog. Maak een marinade van 50 ml water, de honing, sojasaus, sherry en azijn. Bestrijk de kip ermee en laat 3 uur onafgedekt op een koele, droge plek marineren. Bewaar de marinade.
2 Verwarm de oven voor op 240 °C. Bestrijk de kip nogmaals met de marinade en met de olie. Leg de kip met de borst naar boven op een rooster. Vul een braadslee met heet water en zet die op een rooster onderin de oven. Zet het rooster met de kip op de braadslee. Rooster de kip 15 min. Keer de kip en zet de oven op 175 °C. Rooster in ca. 1 uur gaar en knapperig.
3 Controleer regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven en dek af met een deksel of met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten voordat u de kip gaat aansnijden.
Gemarineerde kip op Chinese wijze is een recept van Albert Heijn