1 Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Houd rekening met een oventijd van 1 uur voor elke kilo kip.
2 Verwijder het elastiek om de poten van de kip en bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie en boter in de braadpan en bak de kip in 8 min. rondom goudbruin. Zet het vuur uit.
3 Draai de kip met de borst naar beneden in de pan. Zet de pan ca. 1 uur en 20 min. in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Draai de kip na 1 uur oventijd om in de pan. Controleer na 60 min. regelmatig op gaarheid. Hij is gaar als de thermometer in het dikste deel van de kip 70 °C aangeeft en er helder vocht uit de kip komt.
4 Neem de kip als hij gaar is uit de oven en laat 15 min. rusten in de pan met de deksel erop.