1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Houd rekening met een bereidingstijd van 1 uur in de oven voor elke kilo kip. Verwijder het elastiek van de kip en bestrooi de kip met peper en zout.
2 Snijd de citroen in 4 parten. Vul de holte van de kip met de citroen, takjes rozemarijn, tijm en de knoflook.
3 Verhit de olie in de braadpan en bak de kip in 8 min. rondom goudbruin. Zet het vuur uit. Draai de kip met de borst naar beneden in de pan. Zet de pan ca. 1 uur en 15 min. in het midden van de oven.
4 Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet, zo blijft hij lekker sappig en voorkom je dat hij droog wordt. Draai de kip na 1 uur oventijd om in de pan.
5 Controleer de kip na 1 uur regelmatig op gaarheid. Gebruik hiervoor een vleesthermometer. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van de kip. Als hij 70 °C aangeeft en er helder vocht uit komt, is de kip gaar.
6 Neem de kip als hij gaar is uit de oven en laat 15 min. rusten in de pan met de deksel erop.
Kip gevuld met kruiden en citroen is een recept van Albert Heijn