1 In kopje suiker oplossen in 1 eetlepel lauwwarm water. Gist toevoegen, omroeren en ca. 2 minuten laten staan. Met vork eieren loskloppen. Boven kom bloem zeven, zout langs rand strooien. Boter en eieren toevoegen. Met mixer met kneedhaken mengen en gistoplossing erbij schenken. Kneden tot soepel deeg ontstaat. Deeg in kom afdekken met vochtige theedoek en ca. 30 minuten laten rijzen. Deeg doorkneden. Briochevorm invetten. Deeg kort doorkneden, klein stukje deeg afnemen en hiervan bolletje draaien. Deeg in vorm leggen en bolletje op midden leggen. Afdekken met theedoek en opnieuw ca. 20 minuten laten rijzen.
2 Oven voorverwarmen op ca. 200 ºC of gasovenstand
4 Vorm in midden van oven schuiven. Oven na ca. 10 minuten terugschakelen naar ca. 175 ºC of gasovenstand 3 en nogmaals ca. 20 minuten bakken. Vorm boven rooster keren en brioche laten afkoelen.
Brioche (eierbrood) is een recept van Albert Heijn