Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje

6
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schillen en in flinterdunne plakjes schaven of snijden. Droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan aardappels in olie in 5 min. lichtbruin bakken, halverwege keren. Stoofperen afgieten, droogdeppen en in plakjes snijden. Vorm dik insmeren met boter, suiker en gemberpoeder erover strooien. Plakjes peer op bodem rangschikken, afdekken met aardappels. Op met bloem bestoven werkvlak deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot lap die iets groter is dan vorm. Deeglap op aardappels leggen en rond aardappels vouwen (binnen schaal). In oven taart in 30-35 min. goudbruin en gaar bakken. Vorm uit oven nemen, schaal erop leggen en voorzichtig samen keren. Taart in 4-6 punten snijden. Lekker met kalkoengebraad met kruidenboter* en veldslamelange.

Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept