1 Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schillen en in flinterdunne plakjes schaven of snijden. Droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan aardappels in olie in 5 min. lichtbruin bakken, halverwege keren. Stoofperen afgieten, droogdeppen en in plakjes snijden. Vorm dik insmeren met boter, suiker en gemberpoeder erover strooien. Plakjes peer op bodem rangschikken, afdekken met aardappels. Op met bloem bestoven werkvlak deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot lap die iets groter is dan vorm. Deeglap op aardappels leggen en rond aardappels vouwen (binnen schaal). In oven taart in 30-35 min. goudbruin en gaar bakken. Vorm uit oven nemen, schaal erop leggen en voorzichtig samen keren. Taart in 4-6 punten snijden. Lekker met kalkoengebraad met kruidenboter* en veldslamelange.
Omgekeerd aardappel-stoofpeertaartje is een recept van Albert Heijn