Zomerse pastasalade

4
20 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta in ruim kokend water in 15 min. beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in 3-5 min. goudbruin. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze afkoelen. Snijd de courgette in vieren. Snijd deze stukken in de lengte in repen zo dik als de pasta.
  • 2 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de courgettereepjes op hoog vuur al omscheppend in 4-6 min. lichtbruin. Snijd de olijven in stukjes. Schep de olijven door de courgettereepjes, breng op smaak met peper en zout en laat even afkoelen.
  • 3 Roer in een grote kom de rode pesto los met een juslepel kookvocht van de pasta. Giet de penne af en schep de pestosaus erdoor. Roer vervolgens het courgettemengsel en de pijnboompitten door de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze door de pastasalade.

Zomerse pastasalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met tonijn
25 min
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met wilde roze zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept