1 Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rijst op bakblik of vel bakpapier uitspreiden en laten afkoelen. Intussen ananas door kroon van boven naar beneden doormidden snijden. Vruchtvlees behoedzaam met scherp mes uit ananashelften snijden, harde kern verwijderen, rest van vruchtvlees in blokjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen.
2 In wok olie verhitten. Sjalotje en roerbakgroenten al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Kerriepoeder erover strooien. Sojasaus in wok schenken, blokjes ananas en suiker toevoegen, alles goed omscheppen. Rijst erdoor mengen en al omscheppend op halfhoog vuur verwarmen. Ananashelften in magnetron op vol vermogen 2 à 3 minuten verwarmen en op schaal zetten. Ananashelften met gebakken rijst vullen. Koriander boven rijst fijn knippen.
Gebakken rijst met ananas is een recept van Albert Heijn