Risotto met geroosterde paprika en spinazie

4
35 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de paprika's schoon en snijd in brede repen. Meng de paprika in een kom met de olie en zeezout. Spreid de paprika uit op de bakplaat en rooster in het midden van de oven ca. 20 min. Laat de paprika in een afgesloten plastic zak afkoelen, trek daarna de (zwarte) velletjes er met een scherp mesje af.
  • 2 Verhit in een wok ⅓ van de boter en laat de spinazie in 5 min. al omscheppend slinken. Laat de spinazie in een vergiet afkoelen, en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Snipper de ui en snijd de bleekselderij fijn. Pers de knoflook. Smelt in een kleine braadpan ⅓ van de boter en fruit daarin de ui, knoflook en bleekselderij 2 min. Voeg de rijst toe en bak al roerend 1 min. mee.
  • 3 Schenk de wijn in de pan en laat al roerend op matig vuur verdampen. Voeg de hete bouillon in gedeelten aan de rijst toe (pas nieuwe scheut erbij schenken als vorige door rijst is opgenomen). Laat de rijst onder regelmatig roeren in 20-25 min. beetgaar worden. Voeg de laatste 5 min. de paprika en spinazie toe.
  • 4 Rasp de schapenkaas. Roer de schapenkaas en de rest van de boter op het allerlaatst door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Leg de deksel op de pan en laat de rijst 2 min. rusten.

Risotto met geroosterde paprika en spinazie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept