Nasi koening (gele rijst)

6
30 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin zachtjes. Schep de rijst, koenjit, ketoembar en djinten erdoor en bak kort mee.
  • 2 Snijd de citroengras stengel open en steek in de rijst. Schenk de kokosmelk met het water bij de rijst en breng al roerend aan de kook. Kook de rijst in een open pan op matig vuur in ca. 15 min. gaar. Neem de pan van het vuur, roer de rijst om en laat zonder deksel even droogstomen.
  • 3 Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in lange dunne reepjes. Schep de rijst op een serveerschaal, verwijder het citroengras. Garneer met de komkommer en rode peper.

Nasi koening (gele rijst) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept