1 (kan dag van tevoren): Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en in slaschaal laten afkoelen. In pan met ruim kokend water en wat zout bevroren tuinbonen en erwten in 3 min. beetgaar koken. Na 1 min. peulen toevoegen en meekoken. Peulvruchten in vergiet met koud water afspoelen, laten uitlekken. Tuinbonen dubbel doppen: stugge, grijze velletje openscheuren. Felgroene binnenste boontje eruit wippen. (Velletjes weggooien.) Blad van peterselie en munt fijnsnijden. Tuinkers van bedje losknippen. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. Citroensap en -rasp met olie door rijst scheppen. Peulvruchten, bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt door rijst scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Nog minstens 30 min. laten intrekken. Lekker bij gegrild lamsvlees.
Rijstsalade met peulvruchten is een recept van Albert Heijn