Geglaceerde worteltjes

2
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de peterselie fijn. Was de worteltjes en laat uitlekken. Laat de wok op hoog vuur warm worden. Verhit de boter en roerbak de worteltjes ca. 3 min. Draai vuur laag. Voeg het citroensap en water toe. Stoof de worteltjes in ca. 5 min. beetgaar, schep regelmatig om.
  • 2 Strooi de suiker over de worteltjes. Draai het vuur weer hoog en schep voortdurend om. Laat het kookvocht inkoken tot het stroperig wordt en bijna verdampt is. Schep de worteltjes in een schaal om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi de gehakte peterselie erover.

Geglaceerde worteltjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oesterzwamstrudel met noten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept