Courgettesalade

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Giet af en doe in een schaal.
  • 2 Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in 8 parten. Snijd elke part in 3 stukken. Voeg 3 el olie en de knoflook toe en meng door elkaar.
  • 3 Verhit de grillpan en gril de courgette met knoflook 3 min. Voeg toe aan de sperziebonen. Schep om met de rest van de olie, de munt en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Laat bij kamertemperatuur afgedekt 30 min. staan, zodat de smaken kunnen intrekken. Lekker met rijst en de vis met bieslook (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Courgettesalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tartaar met courgettesalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met krokante parmaham
30 min-
Bekijk recept

Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tartaar met courgettesalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met krokante parmaham
30 min-
Bekijk recept