1 Verwarm de oven voor op 140 °C. Scheur het brood in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en verdeel met het brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bak ca. 25 min. in de oven. Neem uit de oven.
2 Snijd de ui in dunne ringen en meng met de azijn en kappertjes. Laat 20 min. afgedekt buiten de koelkast staan.
3 Laat de ui en kappertjes uitlekken in een vergiet en vang de azijn op. Snijd de tomaten in stukken en meng met de helft van het basilicum en de ui en kappertjes in een grote schaal. Voeg het brood toe, besprenkel met 4 el van de opgevangen azijn en laat 30 min. afgedekt buiten de koelkast staan. Schep halverwege om.
4 Breng de panzanella op smaak met peper, eventueel zout, de opgevangen azijn en 1 el olie. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer direct.
Panzanella (broodsalade) is een recept van Albert Heijn