1 Doe de zuurkool in een zeef, haal los met een vork en spoel af onder de koude kraan. Laat uitlekken. Druk het overtollige vocht eruit.
2 Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in zeer dunne reepjes.
3 Rasp de ongeschilde appel boven een kom. Meng met de zuurkool en de olie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over een schaal. Snijd de mango in stukjes en de avocado in de lengte in plakken. Verdeel beide over de salade. Breng op smaak met limoensap en bestrooi met de rode peper. Laat de salade in ca. 30 min. koud worden in de koelkast. Serveer met bijvoorbeeld reuzengarnalen met chili en feta (recept op ah.nl/recepten)en stokbrood voor een complete maaltijd.
Zuurkoolsalade met mango en avocado is een recept van Albert Heijn