Tomatensaus

4
15 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tomaten in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat met opstaande rand. Halveer de tenen knoflook en leg ze tussen de tomaten. Verdeel de ui ertussen en strooi de rozemarijn erover. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met de suiker en peper en zout naar smaak. Rooster de tomaten 45 min. in het midden van de oven. Neem de tomaten met de ui, knoflook en rozemarijn uit de oven en schep in een kom. Pureer met de keukenmachine tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker over pasta met gehaktballetjes en tuinbonen.

Tomatensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept