Zoek
Beurre blanc
4
15 min
Albert Heijn
Bijgerecht
3
sterren op basis van
3
stem(men)
Ingrediënten
2 sjalotten (gesnipperd)
100 ml droge witte wijn
250 g ijskoude boter (in blokjes)
2 el citroensap
Bereiding
1
Verhit de sjalot met de wijn in een steelpan en kook tot de helft in.
2
Giet de saus door de bolzeef, schenk het vocht terug in de pan en zet het vuur laag.
3
Klop de blokjes boter er stuk voor stuk door met een garde. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor het serveren het citroensap toe.
Beurre blanc is een recept van
Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min
Snack
Bekijk recept
Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)
35 min
Bekijk recept
Burrata met boule beurre en geroosterde tomaatjes
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met beurre blanc
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld picknickbrood
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept