1 Bloem in kom doen en geleidelijk 125 ml kokend water erdoor roeren. Mengsel tot soepel en zacht deeg kneden. Als deeg te droog is nog 1-2 eetlepels water toevoegen. Afgedekt 30 minuten laten rusten. In kommetje sojasaus mengen met 1 theelepel sesamolie, citroensap, suiker, knoflook en rode peper. Eenderde van bosuitjes door dipsaus mengen. Dipsaus minstens 15 minuten laten staan.
2 Werkvlak invetten met rest van sesamolie. Van deeg lange rol vormen. Rol in 6 gelijke stukken snijden. Stukken deeg tot platte, ronde koeken van ca. 20 cm doorsnee uitrollen. Rest van bosuitjes en blokjes boter over midden van deegrondjes verdelen. Bestrooien met wat zout. Randen van deeg over uitjes naar binnen vouwen. Goed dichtvouwen en tot ballen rollen. Eén deegbal weer uitrollen tot ronde koek van 1/2 cm dik. In koekenpan beetje van olie verhitten en hierin koek 3 minuten per kant bakken. Rest van deegballen op zelfde manier uitrollen en tot koeken bakken. Koeken in punten snijden en serveren met dipsaus.
Bosuikoekjes met dipsaus is een recept van Albert Heijn