1 In grote soeppan ui 5 min. in boter fruiten. Slagroom en melk erbij schenken en aan de kook brengen. Roquefort erboven verbrokkelen en in warme roommengsel laten smelten. Steel van broccoli afsnijden en broccoli in roquefortroom leggen. Broccoli met zout en peper naar smaak bestrooien en met deksel schuin op pan in ca. 30 min. op laag vuur gaarstomen. Laatste 10 min. pan geheel afsluiten. Ovengrill voorverwarmen. Bakplaat dun met olie invetten. Grana padano gelijkmatig en in dunne laag erover verdelen. Bakplaat 15 cm onder hete grill plaatsen en kaas in ca. 5 min. goudbruin en krokant bakken. Kaas laten afkoelen, van bakplaat nemen en in stukken breken. Broccoli uit pan in warme serveerschaal scheppen. Peterselie door saus roeren en over broccoli schenken. Stukken kaas rondom tegen broccoli zetten.
Broccoli in roquefortroom is een recept van Albert Heijn