1 Snijd de bosuitjes in stukjes van ca. 4 cm. Snijd de courgette en de tomaat in schuine plakken van ca. ½ cm. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal licht in met olie.
2 Verhit de helft van de olie in een pan. Bak de bosui op laag vuur ca. 5 min.; niet laten kleuren. Pers de knoflook erboven. Laat ca. 1 min. zachtjes meebakken. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de uitjes over de bodem van de schaal.
3 Ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de salie fijn. Verdeel de plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over de uitjes. Strooi ⅔ deel van het tijm en de salie tussen de lagen. Strooi de rest van de kruiden over de groenten. Bestrooi met zout. Druppel de rest van de olie erover.
4 Bak de groenteschotel in ca. 50 min. gaar en lichtbruin. Haal de schotel uit de oven en bestrooi met peper.
Ovenschotel van groenten is een recept van Albert Heijn